Flotte resultater ved Sjællandsmesterskaberne udendørs 2019

Vedbæk Tennisklub var igen i år rigtig stærkt repræsenteret til Sjællandsmesterskaberne, som i år blev spillet over 2 weekender. Finalerne blev spillet i henholdsvis Nivå/Kokkedal og Humlebæk Tennisklub og 10 spillere fra Vedbæk Tennisklub fik medaljer med hjem til klubben, og 3 gik endda hele vejen og blev Sjællandsmestre.

3 guldmedaljer

I U14 pigesingle D spillede de to holdkammerater Emilie Winther og Lea Larsen sig begge flot i finalen. Det blev en rigtig seværdig finale som Emilie Winther vandt i to sæt.

I 14 pigedouble B spillede Emma La Cour Asboe og sin makker, Emma Timm Neergaard fra HIK sig overbevisende i finalen uden at afgive et sæt på vejen. I finalen skulle de op imod seedet 1 fra KB, Emma Gregersen og Mathilde Ravnholt. Det blev en yderst nervepirrende kamp med masser af drama, og heldigvis så trak Emma La Cour Asboe og sin makker det længste står og vandt i match tiebreak i 3. og afgørende sæt.

I U16 pigesingle B spillede Alba Friis sig til finalen ved at slå hele 4 seedede spillere ud af turneringen – det er yderst godt gået af en pige der i øjeblikket virkelig sprudler af selvtillid. I finalen skulle Alba op imod seedet 4, Filippa Olsen fra Lyngby Tennisklub og denne finale blev vundet komfortabelt i to sæt selvom Alba ikke fik den bedste start.

5 sølvmedaljer

I U14 pigesingle D spillede Lea Larsen sig som også beskrevet ovenfor flot i finalen i U14 pigesingle D hvor hun tabte til sin klubkammerat Emilie Winther.

I U16 drengesingle D spillede Anton Gregersen sig også flot i finalen men ramte desværre ikke dagen på finaledagen og måtte se sig besejret af Rasmus Petersen fra Espergærde Tennisklub.

I U16 pigedouble A spillede Alba Friis og Laura Winther double sammen. De kender efterhånden hinanden rigtig godt og dette har man også godt kunne se ud fra deres seneste doubleresultater. Ved dette års Sjællandsmesterskaber gik de hele vejen til finalen ved bl.a. at slå det 1. seedet par ud af turneringen. I finalen måtte de dog strække våben da de tabte til det 2. seedet par, Marie Søndergaard Juhl og Anna Tang fra Hillerød Tennisklub.

I A-Række herredouble spillede Emil Arleth og sin makker Mikkel Bodzioch fra Greve Tennisklub sig også flot i finalen ved bl.a. at slå det 1. seedet par i kvartfinalen. I finalen fik de dog aldrig doublespillet til at fungere som i de forhenværende kampe og måtte derfor også se sig slået af seedet 3, brødrene Siwmark fra Lyngby Tennisklub.

2 Bronzemedaljer

I U12 pigesingle C spillede Helene Petersen sig til semifinalen og måtte desværre se sig slået i en match tiebreak i 3. og afgørende sæt. Helene førte ellers 9-6 i match tiebreaken, men da modstanderen var i tvivl om scoren så kom referee ind på banen og skulle høre hver deres version. Efter han hørte på begge valgte han at Helene skulle fratrækkes et point – som overhovedet ikke var den rigtige afgørelse – og derfor var Helene pludselig kun foran med 8-6. Efter dette mistede Helene desværre en smule fokus og tabte matchtiebreaken. Super ærgerligt og uretfærdigt, men forhåbentlig er der en lille lektie man kan lære af dette – husk at tæl og døm højt og tydeligt.

I U14 pigesingle B spillede Emma La Cour sig flot i semifinalen efter en længere skadespause hvor hun bl.a. slog seedet 5 ud af turneringen. Trods en fantastisk velspillet kamp i semifinalen tabte Emma desværre i matchtiebreak imod seedet 8 i turneringen, Sarah Suljadzic fra HRT.

Alt i alt en super flot indsats fra klubbens hold-/ og turneringsspillere – det er en fornøjelse at komme ud og se de unge mennesker turde at spille tennis til de her store turneringer. De gør det rigtig godt til træningen og det er alfa omega for at de også kan gå ud og præstere til de her turneringer.

Jeg håber at se rigtig mange spillere deltage til UM i år som afvikles i Hillerød Tennisklub.

Thomas Nowak