Træningsstruktur

Verdenselitens tennisspillere tæller et varieret antal forskellige spillertyper og spillemåder. Hver tennisspiller har sin egen individuelle spillestil. Denne er med til at give tennisspillet variation og gør spillet spændende og ikke mindst fascinerende at se på – både for de aktive tennisspillere og for den enkelte tilskuer.

Når dette så er sagt, er det utrolig vigtigt for mig som træner, at spilleren fra starten af får det rigtige grundlag at bygge videre på. Et grundlag man ikke nødvendigvis får ved at gøre stjernerne kunsten efter, men som man hen ad vejen oparbejder under overvågning af den enkelte træner.

Vi som trænere forsøger at lære spilleren den ideelle måde, rent teknisk, at gennemføre slagene på – idealslaget føles måske ikke umiddelbart naturligt og slet ikke effektivt, men det skal danne grundlaget for den videre udformning af spilleren. Vi som trænere ser på følgende fire faktorer under træningen af de enkelte slag:

Får bolden den ønskede retning, højde, skru og hastighed?
Opnås en god kontrol med bolden?
Udføres slagene med mindst mulig kraftforbrug?
Undgås skadelige påvirkninger?

Er disse faktorer opfyldt, er der god grund til at være tilfreds som spiller og ikke mindst som træner.
For at sørge for, at spillerne i træningen kommer omkring de fleste og vigtigste facetter i tennisspillet, har jeg indført en træningsstruktur, der skal sikre så varierende og alsidig træning som muligt. Ideen er, at spillerne udover at gennemgå tekniktræning også skal lære at spille point mod hinanden – på denne måde håber jeg på, at de får mod på at deltage i diverse turneringer samt holdkampe for klubben.

I Vedbæk Tennisklub er mit helt store ønske at lære børnene at spille tennis ved bl.a. at forsyne dem med den rigtige teknik, løbemønster/benarbejde og ikke mindst at sørge for, at den enkelte tennisspiller er i en god psykisk og fysisk form. Udover at børnene skal udvikle sig som tennisspillere er mit andet store ønske, at de udvikler sig som personer, så spillerne på den længere bane får mere personligt overskud og ikke mindst mere glæde i livet!!

Med sportslig hilsen
Thomas Nowak
Cheftræner